Radnici u kompanija vrijednoja šest milijardi dolara idu na odmor kad hoće i koliko hoće

Agencije
Radnici u kompanija vrijednoja šest milijardi dolara idu na odmor kad hoće i koliko hoće

Američka kompanija "Netfliks", čija je vrijednost na berzi procjenjena na šest milijardi dolara, odlučila je da svojim radnicima ne ograničava vrijeme za odmor, te svako može da uzme odmor kada hoće i u trajanju koje mu odgovara.

U pokušaju da se riješi suvišne papriologije koja je potrebna kada neko od 900 radnika "Netfliksa" želi da ode na odmor, ova kompanija načinila je revolucionarni korak, te svojim zaposlenima omogućila da svojim slobodnim danima raspolažu po sopstvenom nahođenju.

Iako je za očekivati da radnici zloupotrebe ovako liberalan sistem, to se nije dogodilo. Rid Hejstings, jedan od osnivača kompanije, izjavio je za "Blumberg" da je to zato što zapošljavaju "zrele, odgovorne ljude kojima je stalo do kvaliteta posla koji obavljaju".

Prema njegovim riječima, kompanija se više oslanja na postignuća zaposlenih, nego na broj dana koje provedu na poslu.

"Netfliks" nije jedina kompanija koja primenjuje ovakav sistem godišnjih odmora, budući da je i čuveni IBM omogućio zaposlenima da sa posla izlaze ranije ili da uzmu slobodne dane bez prethodne najave, sve dok to ne utiče na posao koji treba da obave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana