Radnici ostaju, nastavlja se rad

M. Č.
Radnici ostaju, nastavlja se rad

BANjALUKA - Stečajni upravnik Milovan Vuković i radnici preduzeća "Metal" Banjaluka dogovorili su se da preduzeće, iako je u stečaju, nastavi da radi i da svi radnici budu zadržani u radnom odnosu.

Vuković je rekao da je razgovarao sa radnicima i da su uspjeli da se dogovore.

- Imali smo sastanak na kome sam im izložio plan u vezi sa radom preduzeća koji su oni prihvatili. Predstoji nam popis imovine, obračun potraživanja i iznalaženje novih poslova. Preduzeće ima prihode iz kojih će se moći finansirati plate. Imamo namjeru da "Metal" opstane i zato smo se ovako i dogovorili. Ono što je ostalo sporno, oko potraživanja, rješavaće sud - kazao je Vuković.

Predsjednik Sindikalne organizacije "Metala" Zoran Janjić rekao je da su radnici u više navrata razgovarali sa stečajnim upravnikom i da su dobili uvjeravanja da će svi njihovi zahtjevi biti ispoštovani.

- Zahtjevi su se, prije svega, odnosili na to da svi radnici budu zadržani, jer mi imamo priliv sredstava i radimo. Ovim ostavljamo institucijama vrijeme da riješe probleme u vezi sa ovim preduzećem, ali to ne znači da smo popustili u svojim zahtjevima - kazao je Janjić.

Okružni privredni sud Banjaluka otvorio je stečaj u "Metalu" 7. marta, a Sindikat ovog preduzeća rekao je tada da stečajnom upravniku neće dozvoliti ulazak u zgradu preduzeća niti izvršenje odluke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana