Radnici od ponedjeljka na radnim mjestima

Vedrana Kulaga
Radnici od ponedjeljka na radnim mjestima

BANjA LUKA - Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik rekao je da će radnici Dijagnostičkog centra u sklopu "Medicinske elektronike" u Banjoj Luci, kojima privatno obezbjeđenje ove sedmice nije dozvolilo da uđe u prostorije Centra, u ponedjeljak doći na svoja radna mjesta.

Ovo je u petak, poslije sastanka sa premijerom RS u Banjoj Luci, kazala predsjednik Sindikalne organizacije radnika Dijagnostičkog centra Tatjana Kurbalija. Ona je dodala da je premijer pokazao veliko razumijevanje za situaciju u kojoj su se našli radnici ovog Centra.

Kurbalija je poslije razgovara sa Dodikom istakla da je premijer rekao da će razgovarati sa vlasnicima "Medicinske elektronike" da bi se radnicima omogućilo da normalno obavljaju radne aktivnosti, dok ne nađu drugi prostor ili dok se ne riješe pravne stvari koje su napravile najveći problem.

- Očekujemo da ćemo u ponedjeljak početi sa radom u Dijagnostičkom centru - rekla je Kurbalija.

Predsjednik sindikata radnika zdravstva i socijalne zaštite RS Milenko Granulić rekao je da je premijer Dodik obećao da će što prije razgovarati sa vlasnikom "Medicinske elektronike" da se ljekarima dozvoli ulazak u objekat "C".

- U iduća dva mjeseca moramo pronaći trajno rješenje za ove ljude, jer se ne može dozvoliti da 4.500 Banjolučana nema adekvatnu zdravstvenu zaštitu punih sedam dana - rekao je Granulić.

Menadžment Dijagnostičkog centra Banja Luka prema Sporazumu o raskidu ugovora o zakupu prostorija i opreme sa "Medicinskom elektronikom" bio je obavezan da do 30. januara iseli opremu iz objekta "C", što nisu uradili.

Predsjednik Upravnog odbora "Medicinske elektronike" Zoran Blaženović rekao je da je Sporazum o raskidu ugovora sa menadžmentom Dijagnostičkog centra potpisan u decembru 2009. godine, te da su oni 10. januara izgubili pravo na korišćenje prostorija u "Medicinskoj elektronici" zbog čega im je zabranjen ulaz u objekat "C".

Privatizacija

Milenko Granulić najavio je da će premijer Milorad Dodik dobiti dopis od sindikata "Medicinske elektronike" da se preispita njena privatizacija.

- Sindikat mora da dostavi dopis premijeru u vezi sa preispitivanjem privatizacije, jer je prošle godine najavljeno da će se ista preispitati, ali od toga nije bilo ništa - dodao je Granulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana