Račić: Želimo ekonomiju zasnovanu na novoj ekonomskoj solidarnosti i znanju

G.S.
Račić: Želimo ekonomiju zasnovanu na novoj ekonomskoj solidarnosti i znanju

Želimo da budemo dio integrisanog tržišta od 18 miliona ljudi, tržišta u kojem se ljudi, kapital, roba i prenos znanja slobodno kreću, rekao je osnivač “Jahorina ekonomskog foruma” Goran Račić povodom ovogodišnjeg skupa koji će od 26. do 28. aprila okupiti značajne ličnosti političkog, ekonomskog i društvenog života iz regiona.

Račić kaže da je želja svih da se naše sada usitnjene ekonomije lakše integrišu u evropske lance vrijednosti, da gledamo kako raste BDP, kako se oporavlja ekonomija regiona.

- Dok se globalna ekonomsko politička situacija sve više usložnjava i privreda čeka da kreatori javnih politika omoguće ambijent za nesmetano poslovanje raste broj inicijativa realnog sektora da se ovi procesi ubrzaju – rekao je Račić.  

On je dodao da dmaća privreda više nema luksuz da bude samo puki posmatrači jer su sve očiglednije posljedice pasivnosti po pitanju integracija.

- Naš Forum je jedna snažna inicijativa i očekujemo značajne i konkretne rezultate i zahtjeve koje ćemo uputiti donosiocima odluka i za koje ćemo lobirati. Čvrsto vjerujemo da se rješenja okolnosti i nepoznanica sa kojima se suočavamo nalaze u novoj ekonomskoj solidarnosti u regionu, ekonomiji znanja i novim industrijama koji naše nacionalne, ali i regionalnu ekonomiju, mogu učiniti konkurentnijom i otpornijom na krize –kazao je Račić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana