Puštena u rad treća mašina za brizganje

Agencije
Puštena u rad treća mašina za brizganje

Banjaluka - U Tvornici obuće "Bema" u Banjaluci sa radom je počela treća mašina za brizganje obuće, koja ima tri robota, rekao je tehnički direktor u ovom preduzeću Marinko Umićević, javile su agencije.

On je naveo da je montiranje treće mašine bio uslov inostranih partnera za nastavak saradnje.

Umićević kaže da jedina "Bema" u ovom dijelu jugoistočne Evrope ima tri mašine za brizganje sa sedam robota, te podsjetio da je pustila u probni rad mašinu za modeliranje, gradiranje i izradu šablona laserom.

On je najavio da će ovo preduzeće školovati svoj kadar za modeliranje, što predstavlja prvu stepenicu za izradu brenda i proizvoda za domaće tržište.

- Tvornica obuće 'Bema' je u ovoj izuzetno teškoj godini uspjela da za 10 mjeseci primi i obuči 200 novih radnika - napominje Umićević, dodavši da "Bema" sada zapošljava 1.100 radnika i redovno izmiruje obaveze.

Umićević je naglasio da je "Bema" pokrenula i incijativu za izmjenu Zakona o carinama, budući da je, prema postojećem zakonu, carina za đon pet puta veća nego u zemljama EU, te njeni inostrani partneri neće da je plaćaju.

- Zbog toga možemo doći u situaciju da nam se posao, koji trenutno obavljamo, preseli u Hrvatsku - upozorio je Umićević.

On je zadovoljan nedavnim razgovorom sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirkom Šarovićem, kojem su predstavnici "Beme" prenijeli svoje probleme i čijem se brzom rješenju nadaju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana