Pune ruke posla za Ljekovito bilje

Marijana Miljić
Pune ruke posla za Ljekovito bilje

BANjALUKA - Pobjednici prvog rijaliti šoua "Moj biznis" Radio-televizije Republike Srpske, tim "Ljekovito bilje", već iduće sedmice počinje sa realizacijom svog projekta koji bi trebao da omogući zapošljavanje velikog broja sezonskih radnika i doprinese privrednom razvoju Republike Srpske.

Slobodanka Čomić iz Bileće i Svjetlana Vuletić iz Trebinja, koje čine tim "Ljekovito bilje", najavljuju plantažne zasade ljekovitog bilja širom Republike Srpske, poslije čega će i uslijediti prodaja sjemenskog sadnog bilja.

- Zahvaljujući RTRS-u, koji je bio odličan organizator ovog projekta, naučili smo mnoge osobine preduzetništva koje do sada nismo znali i kako izraditi najbolji i najeekonomičniji biznis plan - kazala je Čomićeva i dodala da projekat uzgoja ljekovitog, aromatičnog i začinskog sadnog bilja nudi mogućnost zapošljavanja velikog broja sezonskih radnika i saradnju sa ljudima koji žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

Svjetlana Vuletić kaže da je za jesen planirano podizanje plantažnih zasada ljekovitog bilja širom Republike Srpske, poslije čega će i uslijediti prodaja sjemenskog sadnog ljekovitog bilja.

Prvi klijent "Ljekovitog bilja" je "Galenfarm" iz Gradiške, koji je u finalnoj večeri ovom timu uputio pismo namjere za saradnju.

U završnoj emisiji "Mog biznisa", koja je emitovana u nedjelju uveče na programu RTRS-a, učestvovala su još tri takmičarska tima - "Malč", "EEE objekti" i "Predmeti od kože", a pobjednički tim RTRS je nagradila sa 10.000 maraka i automobilom "folksvagen kedi".

- Radio-televizija Republike Srpska čestita pobjednicima, ali i svim finalistima i učesnicima serijala "Moj biznis". Pokazali su da se vrijedi boriti za svoju poslovnu ideju. Naša medijska kuća nastavlja sa ovim projektom i nadamo se da će se u novoj sezoni pojaviti isto toliko dobre, ako ne i bolje poslovne ideje - rekao je generalni direktor RTRS Dragan Davidović.

RTRS će pobjednički tim nagraditi i sa prostorom za besplatno oglašavanje u svom programu, a svim finalistima RTRS obezbijedila je nagrade i ugovore sa preduzećima koja će im biti prvi klijenti kada pokrenu sopstveni posao.

Direktor "Dunav osiguranja" Saša Čudić uručio je pobjedničkom timu 5.000 maraka.

Novi serijal

Radio-televizija Republike Srpske već priprema drugi serijal "Mog biznisa" i poziva sve stanovnike Republike Srpske koji imaju dobru ideju za pokretanje posla da se odazovu pozivu. Ekipa serijala već na proljeće počinje sa audicijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana