Prvo riješiti situaciju u Metalu

M. Č.
Prvo riješiti situaciju u Metalu

BANjALUKA - Odluka o tome hoće li biti pokrenut stečaj u "Kompaniji Dušanić" odgođena je do daljeg, odnosno dok se ne riješi situacija u preduzeću "Metal", koje je predlagač stečaja u "Kompaniji Dušanić".

U Okružnom privrednom sudu Banjaluka potvrdili su da je juče trebalo da bude održano ročište u vezi sa ovim predmetom, ali da je postupak prekinut.

- O nastavku će sud odlučiti kada se za to ostvare uslovi - kazali su u ovom sudu.

Direktor "Metala" Brane Milošević rekao je da je ročište za ocjenu ispunjenosti uslova za pokretanje stečaja odgođeno, dok se ne riješi šta će biti sa "Metalom", koji je otišao u stečaj.

- "Kompanija Dušanić" ima mnogo više uslova da se u njoj otvori stečaj nego mnoga druga preduzeća, a predstečajni upravnik i finansijski vještak su dali izvještaje da ne treba da ide u stečaj. Činjenica je da je firma prezadužena, da ima više od 30 miliona KM duga, od kojih tri miliona prema "Metalu" - istakao je Milošević.

Kada je u pitanju stečaj "Metala", Milošević je rekao da su oni uložili žalbu Višem privrednom sudu i da u idućih desetak dana očekuju odgovor na ovu žalbu.

Okružni privredni sud Banjaluka otvorio je stečaj "Metalu" 7. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana