Prvi čovjek “Majkrosofta” doletio u Beograd

B92
Prvi čovjek “Majkrosofta” doletio u Beograd

Generalni direktor “Majkrosofta” Stiv Balmer doletio je u nedjelju uveče u Beograd gdje će imati sastanke sa čelnicima Vlade Srbije. Prvog čovjeka IT giganta iz Redmonda na aerodromu “Nikola Tesla” dočekao je premijer Srbije Ivica Dačić.

Balmer, koji će uskoro napustiti svoju fotelju i prepustiti “Majkrosoft” nekoj novoj struji, razgovaraće u Palati Srbija u ponedjeljak sa premijerom Dačićem i potpredsjednikom Vlade Aleksandrom Vučićem.

Balmer sa direktorom Majkrosofta za Evropu, Srednji istok i Afriku Jugoslavom Pirićem, generalnim direktorom Multikantri regije - 24 zemlje Centralne i Istočne Evrope Takujom Hiranom i ambasadorom SAD u Srbiji Majklom Kirbijem prisustvovati sjednici Ekonomsko-privrednog savjeta.

Pored Dačića i Vučića, sjednici će prisustvovati i ministri odbrane, privrede, saobraćaja i pravde Nebojša Rodić, Saša Radulović, Aleksandar Antić i Nikola Selaković.

Balmer (57) je 23. avgusta najavio da će se u narednih 12 mjeseci povući sa funkcije u Majkrosoftu, a sadašnji posao će obavljati do izbora novog direktora 2014. godine.

Balmer je među najbogatijim ljudima na svijetu i njegovo bogatstvo procijenjeno je na 18 milijardi dolara. Ko je Balmer pročitajte u tekstu ovdje...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana