Proizvodnja u Savi od početka juna

Glas Srpske
Proizvodnja u Savi od početka juna

BIJELjINA - Prva faza revitalizacije prehrambene industrije "Sava Semberija" privodi se kraju, a jedna proizvodna linija počeće sa radom već početkom juna, rekao je vlasnik ove fabrike Milorad Krstić.

On je kazao da je u toku postavljanje nove proizvodne linije, a probna proizvodnja može se očekivati od 25. maja ili najkasnije od početka juna.

- Planiramo da prvu proizvodnu liniju pokrenemo do 1. juna, kada počinje žetva graška, a koji smo ugovorili sa PD "Semberija" - rekao je juče Krstić poslije obilaska fabrike sa odbornicima i rukovodstvom Skupštine opštine Bijeljina, prenijela je Srna.

On je dodao da ugovorena proizvodnja u "Savi" za ovu godinu iznosi 4.500 tona, od čega je 2.000 tona ugovoreno za tržište Srbije. Ističe da "Sava" najprije počinje plasman svojih proizvoda na domaćem tržištu, te da je izvoz na inostrano tržište planiran od iduće godine.

Krstić je kazao da je u revitalizaciju nekadašnjeg giganta u prehrambenoj proizvodnji, već uloženo pet miliona maraka, koliko je bilo planirano za ukupnu revitalizaciju, te će biti neophodna nova sredstva kako bi se završio kompletan remont.

U PI "Sava - Semberija" trenutno radi 35 zaposlenih, a po planu, do juna bi u ovom preduzeću trebalo da radi oko 60 radnika.

Načelnik opštine Bijeljina Mićo Mićić rekao je da "Sava" već pokazuje pravi primjer dobre revitalizacije.

- Radovi su u završnoj fazi, proizvodna linija se počinje montirati i očekuje se da prerada graška uskoro počne. Naša je želja da svi poljoprivredni proizvodi koji se proizvedu u Semberiji nađu svoje mjesto za preradu u "Savi" - rekao je Mićić.

Planovi

Tehnički direktor u "Savi" Dragomir Ljubojević istakao je da firma kreće u novu proizvodnju sa sloganom "'Sava' misli na Vas - mislite i Vi na 'Savu'". Najavio je da će poslije prerade graška, krenuti i prerada ostalog povrća, voća, kao i proizvodnja džemova i marmelada, po kojima je "Sava" nekada bila prepoznatljiva.

- Uradićemo sve da se "Sava" vrati na tržište na način koji joj i dolikuje, a to je da bude najbolja u regionu - rekao je Ljubojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana