Proizvodnja struje uz zaštitu imovine

Ratomir Mijanović
Proizvodnja struje uz zaštitu imovine

Trebinje - Okvirni Sporazum o poslovnoj saradnji "Elektroprivrede RS" i "Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne (HZHB)", koji su juče u Trebinju potpisali direktori ovih preduzeća, omogućiće efikasniji rad dvije elektroprivrede.

Kako je istaknuto najvažniji dio sporazuma jeste regulacija tokova voda na području Hercegovine, pogotovo u zimskim periodima kada su vodotoci povećani, da bi se spriječile poplave domaćinstava i oranica u slivovima rijeka.

Direktor "Elektroprivrede RS" Željko Kovačević rekao je da će ovaj sporazum donijeti odlične benefite i regulisati međusobne odnose ovih susjednih elektroprivreda. On je izrazio nadu da će uskoro biti potpisan ugovor koji će omogućiti dugoročnu uspješnu saradnju i precizno definisati odgovornost svakog preduzeća.

- Na ovaj način efikasnije upravljamo vodama, efikasnije proizvodimo električnu energiju i izvlačimo sve benefite takve proizvodnje i upravljanja vodama na prostoru Hercegovine - istakao je Kovačević.

Direktor "Elektroprivrede HZHB" Marinko Gilja rekao je da je ovaj sporazum veoma značajan korak za unapređenje odnosa.

- On će biti jedan novi podsticaj i zamajac u odnosima dvije elektroprivrede i nadam se da ćemo prevazići sve probleme koji su do sada bili prisutni - rekao je Gilja, dodajući da će i obje elektroprivrede naći kompromis da se dođe do najboljeg i najkompletnijeg rješenja za dobrobit i jednih i drugih. Gilja je napomenuo da će svako odgovarati za svoj dio nesavjesnog poslovanja.

Potpisivanju sporazuma prisustvovali su direktori zavisnih energetskih preduzeća i narodni poslanici iz Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana