Proizvodnja punta počinje u martu

Glas Srpske
Proizvodnja punta počinje u martu

KRAGUJEVAC - Proizvodnja automobila "punto" u Kragujevcu trebalo bi da počne u martu ove godine, izjavio je juče generalni direktor "Grupe Zastava" Zoran Radojević, javila je Beta.

On je novinarima kazao da bi ugovor o proizvodnji tog vozila trebalo da bude potpisan naredne sedmice, dodajući da bi do tada trebalo da budu razrađeni detalji dokumenta koji je u utorak uveče novoformirana kompanija "Fijat automobili Srbija" ponudila rukovodstvu "Zastave".

Očekuje se da do marta iz Italije stigne potrebna oprema i prvi kontingent dijelova za montažu koji će nositi "fijatovu" oznaku.
Radojević je rekao da tim ugovorom nije preciziran obim proizvodnje "punta", naglašavajući da će to zavisiti isključivo od potreba tržišta.

On je naveo da se sa postojećom opremom godišnje može proizvoditi 20.000 punta, a uz neke dorade na liniji i investicije i 40.000 komada.

- To nikako ne znači da "Fijat" mijenja neke dogovore sa Srbijom već je samo razrada plana proizvodnje u ovoj godini - kazao je predsjednik "Grupe Zastava" i dodao da se novim ugovorom sada praktično stavlja van snage dosadašnji ugovor o proizvodnji automobila "zastava 10".

Radojević je rekao da bi na proizvodnji punta trebalo bi da rade radnici koji su do sada radili na proizvodnji "zastave 10", ali da očekuje upošljavanje i novih radnika.

Sastanak

Na jučerašnjem sastanku rukovodstvo "Zastave", predstavnici gradske uprave Kragujevca i Ministarstva ekonomije su obavijestili predsjednika Upravnog odbora "Fijat Automobili Srbija" Đovanija de Filipisa o tome šta je do sada urađeno u kragujevačkoj fabrici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana