Prodaja fabrike direktnim ponudama

M. M.
Prodaja fabrike direktnim ponudama

BIJELjINA - Odbor povjerilaca u bijeljinskoj prehrambenoj industriji "Sava" usvojio je odluku da se prodaja fabrike organizuje metodom prikupljanja direktnih ponuda. Član Odbora povjerilaca u "Savi" Drago Petrić rekao je za "Glas Srpske" da će ova odluka biti razmatrana na Skupštini povjerilaca koja koje planirana za sredinu septembra.

- Dvije licitacije za "Savu" su propale i smatramo da je jedan od razloga zbog kojeg kupci ne dolaze, previsoka cijena. Metoda direktnih ponuda, koju predlažemo, ne stavlja cijenu u prvi plan, nego pokretanje proizvodnje i zapošljavanje radnika - rekao je Petrić.

Na licitaciji za prodaju nekretnina u fabrici "Sava" iz Bijeljine koja je održana  12. avgusta u bijeljinskom Osnovnom sudu nije bilo zainteresovanih kupaca. Skupština i Odbor povjerilaca u "Savi" u julu su odredili  novu cijenu za prodaju nekretnina u stečaju u  iznosu od 9,8 miliona maraka, dok je na prvoj licitaciji "Sava" koštala 13 miliona maraka.

Stečajni upravnik "Save" Nebojša Matić podsjetio je da na prvoj licitaciji "Sava" nije prodata isključivo zbog previsoke cijene.  

                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana