Problemi treba da se riješe bez stečaja

M. Č.
Problemi treba da se riješe bez stečaja

BANjALUKA - Radnici i direktor "Metala" danas bi trebalo da se sastanu sa ministrom rada i boračko-invalidske zaštite RS Petrom Đokićem kako bi pokušali da pronađu način da se riješe problemi u ovom preduzeću i spriječi odlazak u stečaj.

Rekao je to "Glasu Srpske" direktor "Metala" Brane Milošević i dodao da će na sastanku razgovarati o zahtjevu radnika i uprave preduzeća da se prije odlaska u stečaj ispita osnova potraživanja Petra Dušanića prema "Metalu".

- To je predmet sudskog spora koji smo mi pokrenuli još 2008. godine. Nismo protiv toga da se poslije utvrdi da li je preduzeće zrelo za stečaj - kazao je Milošević.

Predsjednik Sindikalne organizacije i predsjednik Udruženja malih akcionara "Metala" Zoran Janjić istakao je da radnici ostaju pri svojoj odluci da ne dopuste ulazak u prostorije preduzeća stečajnom upravniku.

- Nismo raspoloženi za razgovore sa stečajnim upravnikom jer ako on planira da podigne kredit kako bismo nastavili da radimo, to možemo i mi. Postavlja se pitanje zašto je onda proglašen stečaj - naglasio je Janjić.

Stečajni upravnik "Metala" Milovan Vuković rekao je da će danas najvjerovatnije preuzeti upravljanje preduzećem.

Okružni privredni sud Banjaluka otvorio je 3. marta stečaj u preduzeću "Metal", a sindikat ovog preduzeća najavio je u ponedjeljak da stečajnom upravniku neće dozvoliti ulazak u zgradu preduzeća niti izvršenje odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana