Privući ulaganja u sferi reciklaže

M. Č.
Privući ulaganja u sferi reciklaže

BANjA LUKA - Privredne komore RS i Vojvodine u saradnji sa komorama iz Švedske i Španije sprovode projekat pod nazivom "Partneri za promociju investicija", čiji je cilj identifikovanje mogućnosti, prenos znanja i tehnologije u svrhu privlačenja investicija u oblastima reciklaže, tretiranja otpada i obnovljivih energija.

Rekla je to juče direktor Privredne komore RS Dragica Ristić tokom posjete preduzeća i privrednih komora iz Švedske i Španije. Ona je objasnila da projekat traje 18 mjeseci, a vrijednost projekata za zapadni Balkan je 1,18 miliona maraka. Realizaciji projekta, dodala je Ristićeva, pomoći će predstavnici preduzeća, ali i lokalnih zajednica, resornih ministarstava i nadležnih agencija.

Direktor Termoelektrane-spalionice u Švedskoj Mile Elez istakao je da je mogućnost zarade u oblastima tretiranja otpada i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora velika, jer sirovina ne košta ništa. Predstavnik Privredne komore Švedske Susan Vosmar kaže da se ova komora uključila u projekat, jer su uvidjeli niz mogućnosti za razmjenu znanja u području reciklaže, tretiranja otpada i proizvodnje energije iz obnovljivih izvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana