Privredicima predstavljene prednosti kargo transporta

Srna
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA- "Aerodromi Republike Srpske" i Privredna komora Srpske prezentovali su danas u Banjaluci domaćim privrednicima prednosti Kargo centra Aerodroma i usluga kargo transporta.

Predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da je prošle godine napravljen veliki iskorak u broju putnika koji su prevezeni sa Aerodroma u Banjaluci, a da privrednici očekuju da se napravi dodatni iskorak kada je riječ o Aerodromu putem kargo transport.

-Znamo da privreda očekuje da promet robe bude brz i efikasan, to je nešto što se postavlja u narednom periodu - rekao je Ćorić novinarima prije prezentacije.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Aerodromi Republike Srpske" Natalija Trivić rekla je da Aerodrom Banjaluka od 2018. godine intenzivno saobraća prema različitim destinacijama Evrope, ali i pruža usluge Kargo centra koji omogućava promet robe putem avio saobraćaja.

-Danas imamo za cilj da privrednicima Republike Srpske predstavimo naš Kargo centar koji je završen 2021. godine i koji ima kompletne kapacitete kako bi mogao privrednicima da bude na usluzi po pitanju prevoza robe putem avio saobraćaja - navela je Trivićeva.

Ona je dodala da i krak auto-puta ka Aerodromu, čija bi gradnja trebala počne do kraja godine, dodatno stvara stimulans za razvoj Kargo centra i prevoz robe avio saobraćajem.

Trivićeva je navela da privrednici mogu svoju robu skladištiti u Kargo centru i obaviti svu potrebnu proceduru za transport robe.

Govoreći o poslovanju "Aerodroma", Trivićeva je rekla da su prošle godine zabilježili 350.000 putnika, a da ove godine očekuju da će usluge Aerodroma koristiti oko pola miliona putnika.

Ona je navela da je prioritet razvoja Aerodroma proširivanje infrastrukture za prijem i otpremu putnika.

-Upravo sada se radi na pregovaranju novih linija za mart naredne godine - navela je Trivićeva.

Predstavnik špedicije "Ćambela" Banjaluka Maja Družić rekla je da bi njihovim klijentima bilo izuzetno značajno ubrzavanje protoka robe putem kargo saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana