Prioritet ekonomski rast

M. Mi.
Prioritet ekonomski rast

SARAJEVO - Cilj nove strategije Svjetske banke za BiH za period od 2012. do 2015. godine je pružanje podrške održivom ekonomskom rastu putem intervencija fokusiranih na unapređenje pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Istaknuto je to na jučerašnjem sastanku u Sarajevu predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Nikole Špirića i ministra finansija i trezora BiH Dragana Vrankića sa delegacijom Svjetske banke, predvođenom direktorom za zemlje jugoistočne Evrope Džejn Armitaž.

Špirić je istakao da prioriteti u strategiji ujedno predstavljaju prioritete za BiH, te dodao da je projekat važan jer se odnosi na jačanje konkurentnosti privrede BiH, reforme socijalnog sektora, te aktivnosti u pravcu održivog korišćenja prirodnih resursa.

Na sastanku su učestvovali i aktuelni šef misije Svjetske banke za BiH Marko Mantovaneli i novoimenovani šef misije Svjetske banke za BiH Anabela Abreu.

Ovom prilikom Vrankić i Mantovaneli potpisali su Sporazum o grantu švedskog Trast fonda, između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Grant od 3,4 miliona američkih dolara obezbijedila je Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA), a on će se koristiti na poboljšanje kvaliteta vode rijeke Neretve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana