Prikupljeno 365 miliona KM od indirektnog oporezivanja

M. Č.
Prikupljeno 365 miliona KM od indirektnog oporezivanja

BANjA LUKA - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH u januaru ove godine ostvarila je ukupan neto prihod od 365 miliona maraka, što je za četiri odsto više u odnosu na januar prošle godine, saopšteno je juče iz UIO.

U saopštenju se navodi da je UIO na jedinstveni račun prikupila ukupno 416 miliona maraka, a privredi je istovremeno vraćeno PDV-a u iznosu od 51 milion maraka.

- Prihodi od indirektnih poreza, odnosno PDV-a, akciza, carina i putarina, sa jedinstvenog računa raspodjeljuju se u skladu sa Zakonom o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, kao i u skladu s odlukama Upravnog odbora o koeficijentima za raspodjelu prihoda - rekli su iz UIO i dodali da se sa jedinstvenog računa najprije odvajaju sredstva za minimalne rezerve, odakle UIO vraća PDV poreskim obveznicima, nakon čega se sredstva raspodjeljuju državnim institucijama BiH.

U saopštenju se dodaje da se ostatak sredstava dijeli u skladu sa odlukama Upravnog odbora o koeficijentima za raspodjelu prihoda i to FBiH 64,39 odsto, RS 32,06 odsto i Brčko distriktu 3,55 odsto.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana