Prikupljanje ponuda do 10. novembra

Glas Srpske
Prikupljanje ponuda do 10. novembra

BIJELjINA - Skupština povjerilaca u prehrambenoj industriji "Sava" na posljednjoj sjednici u Osnovnom sudu u Bijeljini usvojila je odluku da se prodaja imovine stečajnog dužnika organizuje metodom prikupljanja pismenih ponuda. Skupština bi do 10. novembra trebalo da ima konačnu listu ponuda.

Na sjednici je dogovoreno da se u sljedećih nekoliko dana  raspiše oglas o prodaji "Save", a cijeli proces pratiće nadležna komisija, koja će i odabrati najpovoljnijeg ponuđača.

Stečajni upravnik u "Savi" Nebojša Matić objasnio je da metod prikupljanja direktnih ponuda ne stavlja u prvi plan cijenu, nego obavezu novog vlasnika da pokrene proizvodnju i zaposli nove radnike.

Predstavnik radnika u Odboru povjerilaca u "Savi" Drago Petrić rekao je da su radnici ovog preduzeća nezadovoljni dinamikom kojom se provodi stečaj. On smatra da je najozbiljniji kandidat za kupovinu "Save" "Pavlović banka" iz Bijeljine. Petrić je podsjetio da su do sada propale dvije licitacije za "Savu" i da je jedan od glavnih razloga što se niko nije pojavio bila previsoka cijena fabrike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana