Prihod u julu i avgustu 456 miliona maraka

Glas Srpske
Prihod u julu i avgustu 456 miliona maraka

BANjA LUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) ostvarila je u julu i avgustu prihode od po 465 miliona maraka, zahvaljujući primjeni Zakona o akcizama, koji je na snagu stupio 1. jula, ali i ljetnoj sezoni, kada je potrošnja u BiH nešto veća, izjavio je juče direktor UIO Kemal Čaušević.

On je rekao da je to za oko 50 miliona maraka više od prosječnog mjesečnog nivoa prihoda za prvih šest mjeseci ove godine, što dokazuje da Zakon o akcizama daje svoje pune efekte, dodavši da je najviše prihoda ostvareno od cigareta i nafte, javila je Srna.

Čaušević je dodao da je UIO prihodovao 240 miliona maraka carina manje. Prema njegovim riječima, svi nivoi vlasti u BiH još uvijek nemaju korist od povećanja akciza na naftu, jer 23 miliona maraka leži na jedinstvenom računu UIO.

On je rekao da će se taj iznos povećavati, jer se bliži 10. septembar, do kada je Rafinerija Brod dužna da plati doakcizu, kao domaći proizvođač nafte, a do tog datuma Upravni odbor nije zakazao sjednicu na kojoj bi trebalo da riješi to pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana