Prezentacija Interaktivne mape BiH

Glas Srpske

SARAJEVO - Reforma poslovnog okruženja i jačenje konkurentnosti privrede je preduslov za privlačenje stranih i domaćih investicija, ali i zadržavanje postojećih, izjavio je u petak u Sarajevu ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević na prezentaciji Interaktivne mape BiH za investitore, prenijele su agencije.

- Nesporna je opredijeljenost na svim nivoima vlasti da se ide u ovom pravcu, ali, iako globalni izvještaji i analize koje se bave ovim pitanjima pokazuju blagi pozitivni pomak, BiH ne može biti zadovoljna trenutnom situacijom, pogotovo kada je riječ o Izvještaju o lakoći poslovanja u BiH, te Izvještaju o konkurentnosti - rekao je Zirojević.
On je istakao da su znatan doprinos ovom blagom pozitivnom pomaku posmatranih indikatora dali stručnjaci Međunarodne finansijske korporacije (IFC).
Učesnicima konferencije mapu su detaljno predstavili regionalni predstavnik IFC-a Per Kjelerhaug i direktor Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) Jelica Grujić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana