Presudom banjolučkog Okružnog suda Polari vraćena dozvola za rad

M. M.
Presudom banjolučkog Okružnog suda Polari vraćena dozvola za rad

BANjA LUKA - Banjolučki Okružni sud presudio je u korist Mikrokreditne organizacije "Polara" Banja Luka, kojoj je Agencija za bankarstvo RS oduzela dozvolu za rad 30. aprila.

"Polara" je jedna od 14 mikrokreditnih organizacija kojima je Agencija za bankarstvo oduzela licencu za rad uz obrazloženje da nisu ispunili zakonske uslove za rad. 

Presudom Okružnog suda poništeno je rješenje o oduzimanju dozvole za rad ovoj mikrokreditnoj organizaciji. Rukovodstvo "Polare" smatra da im je Agencija nanijela veliku materijalnu štetu i kažu da će od suda tražiti nadoknadu od 300.000 KM, koliko su, tvrde, mogli da zarade da im nije bio zabranjen rad u proteklih pet mjeseci.

U sektoru za mikrokreditne organizacije Agencije za bankarstvo juče nisu željeli da komentarišu presudu suda i najavu tužbe, uz obrazloženje da ne znaju ništa o tome.

Rješenje o oduzimanju dozvole dobile su mikrokreditne organizacije "Mikrokreditor", "Polara", "Emdeks", "Doboj", "Topprojekt", "Evro", "Noproblem", "Vis", "Miled", "Hogar", "Višekruna", "Eskofin", "Mef" i "Fining".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana