Predstavljen novi “fićo” FOTO/VIDEO

Tanjug
Predstavljen novi “fićo” FOTO/VIDEO

Beograd - Kompanija "Fijat automobili Srbija" (FAS) predstavila je danas u centru Beograda novi model "fijat 500L", koji se ekskluzivno proizvodi u Srbiji, javlja Tanjug.

Pretpremijera novog "Fijatovog" modela je već organizovana u Kragujevcu 10. septembra, a najavljeno je da će taj automobil biti izložen i u Novom Sadu.

Kompanija "Fijat automobili Srbija" pronašla je originalan način da pretpremijerno prikaže novi model "500L" tako što su dizajnirane specijalne kapsule, koje su postavljene u najprometnijim dijelovima Kragujevca i Beograda.

Zvanična prodaja "fijata 500L" u Evropi, kako je ranije najavljeno, trebalo bi da počne krajem septembra i to najprije u Italiji.
Osim što građanima pružaju priliku da prvi put vide uživo "500L", "najavne" kapsule odbrojavaju i dane do zvaničnog lansiranja novog "Fijatovog" MPV modela B segmenta tržišta.

"Fijat 500L" je dugačak 4,1, širok 1,8 i visok 1,6 metara. Ponuda motora obuhvata dva benzinca i turbo dizel, raspona snage od 85 do 105 "konja", a osnovna verzija "1.4 pop" košta 13.490 evra.

"Fijat 500L", koji je postavljen u Kragujevcu u pješačkoj zoni, zaštićen je metalno-staklenom konstrukcijom, na kojoj je naznačeno da je ostalo "10 dana do novog modela".

Predsjednik "Fijat grupe" Serđo Markione protekle sedmice je, poslije razgovora sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i zajedničkog obilaska pogona FAS-a, najavio da će uskoro u Kragujevcu biti predstavljena još jedna verzija modela "500L", a potom u februaru naredne godine i američka verzija.

Kako je ranije najavljeno, sa montažnih traka u fabrici u Kragujevcu bi do kraja godine trebalo da siđe oko 30.000 tih automobila.

"Fijatov" automobil "500 L", kako je planirano, biće plasiran na tržišta više od 100 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, gdje se očekuje trećina ukupne prodaje.

Serijska proizvodnja modela "500L" počela je 4. jula, a mjesec dana kasnije prvih 206 automobila namjenjenih izvozu tranportovani su do luke Bar, odakle su brodom prevezeni za Italiju.
Iz fabrike FAS-a je ranije saopšteno da će cijena automobila "500L" u Italiji iznositi 15.500 evra.

Model "500L" proizvodi se samo u Kragujevcu u fabrici "Fijat automobili Srbija" čiji je vlasnik sa 67 odsto kapitala torinski "Fijat", a država Srbija 33 odsto, kako je predviđeno i strateškim ugovorom potpisanim septembra 2008.

 


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana