Predrag Ćulibrk - Dobro što Telekom nije prodat ispod cijene

Glas Srpske
Predrag Ćulibrk - Dobro što Telekom nije prodat ispod cijene

BANjALUKA - Dobra je odluka Vlade Srbije da ne proda "Telekom Srbije" ispod 1,4 milijarde evra za 51 odsto kapitala. Kroz nekoliko godina na "Telekom Srbija" treba gledati kao na kompaniju koja je deo jedne šire multinacionalne kompanije, što nikom ne bi trebalo da smeta.

Izjavio je to juče za agenciju Tanjug generalni direktor "m:tela" Predrag Ćulibrk govoreći o protekloj neuspjeloj privatizaciji "Telekoma Srbija".

- Smatram da u jednom kraćem periodu može da se dostigne taj iznos kada se još malo stabilizuju prilike i generalna ekonomija, jer vidimo da neki pokazatelji govore da evropske ekonomije, ipak, idu napred. Moram da kažem da je bilo puno protivnika privatizacije i da argumentacija nekad i nije bila kvalitetna i čvrsta, nego je možda u nekim stvarima bila čak i vrlo demagoška - rekao je on.

Naglasio je da je "m:tel" lider BiH u segmentu telekomunikacija, posebno mobilne telefonije, koja je prošle godine ostvarila prihod od 250 miliona evra i bruto dobit nešto iznad 60 miliona evra. Istakao je da se radi o profitabilnoj kompaniji, koja se u BiH postavila ne kao operater RS nego kao operater cijele BiH.

Ćulibrk je naglasio i da u trenutnim okolnostima koji vladaju u BiH kompanija doživljava veliki uspjeh, što je rezultat transformacija i prema korisnicima i unutar "m:tela", koji ima oko 2.300 radnika.

- Od privatizacije do danas "m:tel" je uspio da nadoknadi zaostatak u odnosu na "BH telekom" po pitanju tržišnog kapitala, pa dok je ranije "m:tel" imao učešće na tržištu 33-34 odsto, a "BH telekom" 46-47 odsto, danas "m:tel" ima tržišno učešće oko 40 odsto, čime je postao broj jedan mobilni operater u BiH - istakao je Ćulibrk.

Spekulacije

Komentarišući medijske spekulacije da bi on mogao da se uskoro nađe na čelu "Telekoma Srbije", Ćulibrk je rekao da nema takva saznanja, ali da je on na raspolaganju i da će prihvatiti da bude tamo gdje kompanija misli da može najviše doprinijeti razvoju i uspjehu "Telekoma Srbije", napominjući da je on 17 godina u kompaniji i da je profesionalni život podredio tom javnom preduzeću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana