Poznata kompanija će otpustiti više od 1.000 zaposlenih

GS
Foto: X.com

DETROIT - Američki proizvođač automobila Dženeral motors (GM) objavio je danas da će otpustiti više od 1.000 zaposlenih u svojim softverskim i servisnim jedinicama širom svijeta.

Gradimo budućnost Dženeral motorsa i moramo da donosimo hrabre odluke i damo prioritet investicijama koje će imati najveći uticaj, navodi se u saopštenju američke kompanije.

Kako se navodi, firma će ukinuti oko 600 radnih mjesta u svom tehničkom kampusu u blizini Detroita, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

Ova odluka je donesena nakon pregleda operacija poslije odlaska izvršnog potpredsjednika za softver i usluge Majka Ebota, dodaje GM.

Prihod američkog proizvođača automobila Dženeral motors u drugom kvartalu 2024. porastao je za 7,2 odsto na rekordnih 47,97 milijardi dolara, nadmašivši očekivanja agencije LSEG koja je prognozirala 45,46 milijardi dolara.

Prilagođena zarada po akciji Dženeral motorsa za drugi kvartal 2024. iznosi 3,06 dolara, takođe iznad očekivanih 2,75 dolara koje je prognozirao Volstrit.

"Bilo je to zaista sjajno prvo polugište i drugi kvartal 2024, a naša pozicija je takva da obećava veoma jaku godinu", prokomentarisao je finansijski direktor Pol Džejkobson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana