Poziv kopanijama da izlažu na sajmu u Novom Sadu

Srna
Poziv kopanijama da izlažu na sajmu u Novom Sadu

Sarajevo - Spoljnotrgovinska komora BiH pozvala je kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora BiH da izlažu na Međunarodnom sajmu poljoprivrede koji se održava od 13. do 19. maja u Novom Sadu.

Savjet ministara BiH donio je odluku da ove godine BiH učestvuje kao zemlja partner na ovom sajmu, a u organizaciji Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa formiran je Koordinacioni odbor za pripremu nastupa BiH, koga čine predstavnici ministarstava, privrednih komora i drugih institucija.


"BiH se fokusira na mlijeko, mliječne proizvode i ulje, mesne prerađevine, konditorske proizvode, voće, povrće i prerađevine od njih, ljekovito bilje, organski poljoprivredne-prehrambene proizvode, med, vino i alkoholna pića, te ostale proizvodi iz poljoprivredno-prehrambenog sektora", saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore.

Međunarodni poljoprivredni sajam postao je agrobiznis događaj regiona sa najvećom i najdužom sajamskom tradicijom, gdje proizvode i usluge predstavlja 1.500 izlagača iz 60 zemalja.

S ciljem izlaganja na ovom sajmu, organizatori iz BiH nude domaćim kompanijama besplatan prostor u okviru zajedničkog štanda BiH.

Sve kompanije iz poljoprivredno-prehrambenog sektora BiH, koje su zainteresovane da izlažu na ovom sajmu, trebalo bi da do petka, 7. aprila dostave popunjen obrazac koji mogu preuzeti na veb strani Komore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana