Povrijeđeno devet, uhapšena tri demonstranta

Glas Srpske
Povrijeđeno devet, uhapšena tri demonstranta

MADRID - Pripadnici španske policije za razbijanje demonstracija intervenisali su u četvrtak uveče kako bi spriječili demonstrante da se, treći dan zaredom, okupe na centralnom trgu u Madridu, a prema pisanju lista "Pais", devetoro ljudi je povrijeđeno i troje uhapšeno.

AFP navodi da su policajci krenuli na stotine demonstranata, koji od sredine maja protestuju zbog ekonomske krize, sve veće nezaposlenosti i korupcije političara, a koji su se u četvrtak okupili ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova.

Francuska agencija ocjenjuje da je ovo najozbiljniji incident od početka protesta.

Oko 200 policajaca bilo je raspoređeno oko trga Puerta del Sol u centru španske prestonice kako bi spriječilo okupljanje demonstranata, koji su zbog toga krenuli u protestnu šetnju po gradu, blokirajući saobraćaj, dok su nad gradom kružili policijski helikopteri.

Prema riječima jednog očevica, kada je kolona stigla do zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, iznenada se pojavilo oko sedam ili osam policijskih kombija, a policajci su napali demonstrante, od kojih je njih nekoliko zadobilo povrede glave, prenosi AFP.

Policija je, međutim, saopštila, kako prenosi "Pais", da su demonstranti napadnuti pošto je jedan od njih počeo da se penje na ogradu ministarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana