Povodom Dana štednje poklanjaju 30.000 maraka

Glas Srpske
Povodom Dana štednje poklanjaju 30.000 maraka

BANjA LUKA - Hipo Alpe Adria banka Banja Luka pokloniće povodom Međunarodnog dana štednje - 31. oktobra, 30.000 maraka u novcu i poklonima vrtićima, školama, bibliotekama, kulturno-umjetničkim društvima, udruženjima koja se bave djecom sa posebnim potrebama, bolnicama, domovima zdravlja i centrima za socijalni rad.

Predstavnici Hipo banke će, od danas pa do 31. oktobra, u 15 gradova RS u kojima banka posluje organizovati niz donatorskih aktivnosti kojima se javnost nastoji podsjetiti na značenje riječi štednja i činjenicu koliko je ona važna za budućnost, saopšteno je juče iz banke.

- Međunarodni dan štednje u Hipo banci tradicionalno je posvećen najmlađima i institucijama koje brinu o vaspitno-obrazovnom razvoju djece i njihovoj zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti - rekao je direktor banke Srećko Bogunović.

Iz banke su podsjetili da je ovo šesta godina kako Hipo promoviše politiku društveno odgovornog djelovanja na tržištu RS, a njeni predstavnici će 31. oktobra obići sva porodilišta u RS u mjestima u kojima posluje banka i roditeljima djece koja se rode na taj dan uručiti štednu knjižicu sa ulogom od 100 maraka.

Međunarodni dan štednje obilježava se na dan kada je 1924. godine u Milanu održan prvi međunarodni kongres predstavnika svjetskih štednih ustanova, koji su se sastali sa željom da pronađu izlaz iz krize prouzrokovane Prvim svjetskim ratom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana