Potrebni investitori za otvaranje drvoprerađivačkog pogona

Agencije
Potrebni investitori za otvaranje drvoprerađivačkog pogona

Krupa na uni – Na sastanku privrednika opštine Krupa na Uni formiran je odbor koji je zadužen da u periodu od godinu dana nađe investitora zainteresovanog za otvaranje drvoprerađivačkog pogona u ovoj lokalnoj zajednici u kojem bi u početku bilo zaposleno dvadesetak radnika.

Za predsjednika devetočlanog Odbora izabran je arhitekta Boško Klašnja, a sekretar je pravnik Mladen Drljača.

Konstatovano je da postoje realni uslovi za otvaranje pogona iz oblasti drvoprerađivačke djelatnosti koji bi značajno poboljšao ekonomsku situaciju opštine.

Na sastanku, koji je sinoć održan u Donjem Duboviku, administrativnom sjedištu opštine Krupa na Uni, zaključeno je da je, s obzirom da se skoro 90 odsto stanovništva ove lokalne zajednice bavi poljoprivredom kao osnovnom djelatnošću, neophodno osnovati zadrugu koja će omogućiti plasman proizvoda.

Sastanak je održan na inicijativu kandidata Srpske demokratske stranke za načelnika opštine Gojka Kličkovića koji je sinoć predstavio program razvoja ove rubne, izrazito nerazvijene podgrmečke opštine.

„Treba omogućiti uslove da stanovništvo Krupe na Uni živi od svog rada a opština treba da obezbijedi neophodne uslove”, rekao je Kličković.

Opština Krupa na Uni, nastala od prijeratnog dijela opštine Bosanske Krupe, ima oko 2.500 stanovnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana