Potpisivanje ugovora iduće sedmice

M. Č.

BANjALUKA - Skupština akcionara GP "Krajina" donijela je juče odluku o kupovini akcija preduzeća "Novi Jelšingrad", a ugovor o kupovini trebalo bi da bude potpisan u utorak.

Potvrdio je to "Glasu Srpske" direktor "Krajine" Borko Đurić i dodao da su svi prisutni akcionari podržali kupovinu "Novog Jelšingrada".

- Već sada imamo velike planove za 'Jelšingrad' i za širenje njegovog poslovanja, ali o tome ćemo detaljnije govoriti u utorak - rekao je Đurić.

Predstavnik radnika Nedo Nikodinović istakao je da je novi poslodavac u proteklom periodu pozvao određene radnike i obećao im posao i pokretanje proizvodnje.

- Nadamo se da će proizvodnja biti pokrenuta i da će ovo preduzeće biti vraćeno na stare staze. Jelšingrad sasvim sigurno ima kapacitet za to - kazao je Nikodinović.

Dodao je da radnici očekuju da će im, prema ranijem dogovoru sa Ministarstvom rada i boračko invalidske zaštite RS, biti povezan radni staž.

Vlada RS donijela je početkom septembra odluku o prodaji preduzeća "Novi Jelšingrad" - Fabrika alatnih mašina iz Banjaluke GP "Krajina" po cijeni od 6,85 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana