Potpisan ugovor o osnivanjeu zajedničke kompanije za proizvodnju traktora

Agencije
Potpisan ugovor o osnivanjeu zajedničke kompanije za proizvodnju traktora

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Aleksandar Džombić prisustvovao je u Varšavi potpisivanju Ugovora o osnivanju zajedničke kompanije za proizvodnju traktora "Ursus", koja će biti locirana u Bijeljini.Ugovorom je definisano osnivanje zajedničke firme i proces proizvodnje, a traktori će biti prodavani na teritoriji zemalja bivše Jugoslavije i Albanije. Planirano je da proizvodnja traktora počne u oktobru, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Ugovor su potpisali direktor "Bobar grupe" Gavrilo Bobar i predsjednik Upravnog odbora "POL MOT Holdinga" Andzej Zarajček, koji su istakli da će nova proizvodnja traktora podstaći rast poljoprivrednog sektora u Srpskoj, te će agrar, koji predstavlja jedan od primarnih resursa Republike, ovim još više ojačati.

Džombić je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ugovora, te istakao punu podršku Vlade za pokretanje proizvodnje traktora u Bijeljini, koja je jedina takve vrste u Srpskoj i BiH.

Premijer je posebno zahvalio predsjedniku Upravnog odbora Andzeju Zarajčeku što je odlučio da investira kapital u Srpsku, naglasivši da je Vlada opredijeljena da pruži puni doprinos i obezbijedi stranim investitorima kvalitetno i stabilno poslovno okruženje.

Potpisivanju ugovora u Varšavi prisustvovala je ambasador BiH u Poljskoj Koviljka Špirić, predstavnici Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske, te predstavnici članica "POL-MOT grupacije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana