Potpisan ugovor o izgradnji dionice koridora 10

Agencije
Potpisan ugovor o izgradnji dionice koridora 10

Banjaluka - Konzorcijum građevinskih preduzeća iz Republike Srpske i Srbije, predvođen "Integral inženjeringom" iz Laktaša, potpisao je ugovor o izgradnji dionice Koridora 10 na jugu Srbije, vrijedne oko 110 miliona KM, izjavio je danas predsjednik Uprave "Integral inženjeringa" Slobodan Stanković.

Ugovor su 29. aprila u Beogradu potpisali predsjednik Uprave "Integral inženjeringa" Slobodan Stanković, u ime konzorcijuma, i Dmitar Đurović, direktor Javnog preduzeća "Koridori Srbije" iz Beograda.

"Konzorcijum koji čine "Itegral inženjering", "Inter-kop Mišar" iz Šapca i "Prijedor-putevi" iz Prijedora izabran je 30. januara za najpovoljnijeg ponuđača na tenderu za izgradnju dionice autoputa Caričina dolina – tunel Manajle, u blizini Vladičinog Hana, u dužini od 6,75 kilometara, sa ponudom od 6,3 milijardi dinara ili 110 miliona KM", rekao je Stanković.

On je dodao da je ovaj konzorcijum "iza sebe" ostavio renomirane građevinske kompanije poput "Štrabaga" i "Pora" iz Austrije, turskog "Dogusa", grčkog "Aktora" i češkog OHL-a, te ponuđače iz Srbije, Italije i Bugarske.

"Na izgradnji te zahtjevne dionice na Koridoru 10 biće angažovano oko 250 radnika iz Republike Srpske i Srbije", istakao je Stanković i dodao da je rok za završetak izgradnje 720 dana.

Drumski koridor 10 u Srbiji se proteže od granice sa Mađarskom do Makedonije i čini dio Panevropskog autouta koji spaja Austriju sa Grčkom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana