Potpisan Memorandum o saradnji sa vodećim ekonomistima

Agencije
Potpisan Memorandum o saradnji sa vodećim ekonomistima

Sarajevo - Predstavnici Centralne banke BiH i Studijskog programa jugoistočne Evrope na fakultetu Sveti Antonije, Univerziteta u Oksfordu, potpisali su Memorandum o razumijevanju kojim će Centralnoj banci BiH biti omogućen pristup većem nivou znanja, te saradnji s najvećim stručnjacima na polju ekonomije, prenose agencije.

Cilj ovog memoranduma je da podstakne dublje razumijevanje ekonomskog razvoja u BiH i jugoistočnoj Evropi, i analiziranje makroekonomskih i finansijskih izazova s kojima se susreću zemlje regije.

U ime Centralne banke BiH Memorandum o razumijevanju potpisao je guverner ove banke Kemal Kozarić, a u ime fakulteta Sveti Antonije vršilac dužnosti dekana Rozmeri Fut - saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Memorandum je potpisan juče u okviru posjete fakultetu Sveti Antonije Univerziteta u Oksfordu, koji je vodeći regionalni akademski program u sklopu Centra za evropske studije Univerziteta u Oksfordu.

Na ovom fakultetu održana je i radionica pod nazivom “Uticaj krize evra i mogućnosti ulaganja u BiH”.

Na radionici su razmatrana pitanja vezana za ekonomiju BiH, prezentovane su mogućnosti za ulaganja, a sadržaj je podijeljen na četiri sesije: “Položaj BiH u procesu pristupa EU i regionalnoj saradnji”, “Uticaj krize evra na finansijsku stabilnost u BiH i regiji”, “BiH i regionalna saradnja: potencijali za novi razvojni program” i “Regionalna saradnja monetarnih vlasti”.

Ovo je bio skup na najvišem nivou, a prisustvovali su mu predstavnici Centralne banke BiH predvođeni guvernerom Kemalom Kozarićem, neka od najvećih imena makroekonomske politike iz univerzitetskog svijeta, direktor Odjeljenja za istraživanja u Centralnoj banci Albanije Altin Tanku, četiri bivša, te tri sadašnja guvernera centralnih banaka iz regije: Dejan Šoškić (Narodna banka Srbije), Radoje Žugić (Centralna banka Crne Gore), Dimitar Bogov (Narodna banka Makedonije).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana