Pošte Srpske u nezavidnoj poslovnoj situaciji

Agencije
Pošte Srpske u nezavidnoj poslovnoj situaciji

Banjaluka - Preduzeće za poštanski saobraćaj Republike Srpske zbog nepoštovanja Zakona o poštanskim uslugama nalazi se u nezavidnoj situaciji, a manjak posla i višak zaposlenih trenutno je najveći problem ovog preduzeća, zaključeno je na redovnoj sjednici direktora Pošta Srpske, prenose agencije.

U saopštenju Pošta Srpske se navodi da je osnovni problem nemogućnost vršenja poštanske usluge usljed nepoštivanja navedenog Zakona od najvećih korisnika poštanskih usluga, koji imaju paralelne dostavne službe, nisu registrovani za vršenje ove djelatnosti, niti plaćaju licencu za rad Agenciji za poštanski saobraćaj BiH.

- Pošte Srpske osnovala je Vlada Republike Srpske zbog vršenja poštanske djelatnosti na kompletnoj teritoriji Republike Srpske. Zakonom nije predviđen ekonomski prosperitet sistema, jer poštanska usluga mora, i jeste dostupna svim stanovnicima Srpske, pod jednakim uslovima, a posljedica toga su 173 pošte koje posluju negativno, od ukupno 262 pošte - dodaje se u saopštenju.

Direktori radnih jedinica, zatražili su od Uprave preduzeća da uputi apel Vladi Republike Srpske da se u potpunosti poštuje navedeni Zakon koji reguliše vršenje poštanskog saobraćaja, jer se nameće pitanje osnivanja i funkcije Pošta Srpske.

- Pošte Srpske još opstaju zahvaljujući velikim naporima svih zaposlenih, ali ako se nastavi ovaj negativni trend, Pošta će postati još jedan veliki “gubitaš” Republike Srpske. To može biti spriječeno potpunom primjenom navedenog Zakona, pojačanim inspekcijskim nadzorom, te sudskim presudama u skladu sa odredbama Zakona - ističe se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana