Poslovni savjet do kraja godine

Glas Srpske
Poslovni savjet do kraja godine

SARAJEVO - U ekonomskoj saradnji između BiH i Mađarske došlo je do značajnog pomaka poslije prvog zasijedanja Zajedničke komisije za ekonomsku saradnju dvije države, koje je održano prošle godine u Sarajevu, uz niz promotivnih aktivnosti i foruma, konstatovano je juče na drugom zasijedanju ove komisije u Budimpešti, prenijela je Srna.

Predstavnici trgovinskih komora BiH i Mađarske dogovorili su saradnju ovih institucija i formiranje poslovnog savjeta do kraja ove godine.

Agencija za nacionalni razvoj Mađarske ponudila je i punu saradnju u institucionalnoj izgradnji i integracijskim procesima prema EU.

Na zasijedanju su razmatrani ekonomski pokazatelji razvoja partnera, kao i međusobni bilateralni odnosno trgovinski odnosi, a dat je osvrt i na cjelokupno stanje ekonomije i finansija u regionu i svijetu.

Razmatrana je i saradnja u sektorima energetike, industrije, građevinarstva, poljoprivrede, transporta, turizma, zaštite životne sredine, malih i srednjih preduzeća, te određivanje novih zajedničkih i povezanih finansijskih projekata u okviru bilateralne saradnje, saopštilo je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana