Poskupjelo gorivo

Marina Čigoja
Poskupjelo gorivo

BANjA LUKA - Na većini benzinskih pumpi u Srpskoj gorivo je od noćas skuplje za šest do deset feninga i sada košta između 1,60 i 1,70 maraka, potvrdio je predsjednik Udruženja vlasnika benzinskih pumpi Vojin Mitrović.

On je rekao da su cijene u Semberiji nešto niže u odnosu na ostali dio Srpske i da će tamo one biti izmeću 1,55 i 1,65 maraka.

- Postoji određena razlika u cijenama, u Semberiji je gorivo standardno jeftinije, tako da će evrodizel koštati oko 1,55 maraka, a benzini između 1,60 i 1,65 maraka - istakao je Mitrović.

Dodao je da se povećanje cijena očekuje na većini pumpi jer zbog likvidnosti i ekonomske krize distributeri imaju male zalihe, koje su vjerovatno potrošene.

Na benzinskim pumpama širom RS potvrdili su da je gorivo od noćas skuplje.

Na "Krajinapetrolu" gorivo je u prosjeku skuplje za šest feninga, tako da evrodizel košta 1,63, dok su benzini između 1,68 i 1,71 maraka, kažu na ovoj pumpi.

Gorivo je od noćas skuplje i na "Petrolovim" pumpama, a nova cijena evrodizela je 1,59, bezolovnog benzina 1,63, a supera 1,65 maraka.

Na benzinskoj pumpi "Nešković" u Bijeljini evrodizel i bezolovni benzin poskupjeli su u srijedu i trenutna cijena im je 1,48 odnosno 1,55 maraka.

Gorivo je od juče je skuplje i u Srbiji u prosjeku za desetak feninga, prenose tamošnji mediji. Do poskupljenja naftnih derivata, kako navode, došlo je zbog toga što je cijena nafte od posljednje korekcije cijena, u prosjeku povećana za 8,92 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana