Pošiljke iz Kine zatrpale poštare

Marijana Miljić
Pošiljke iz Kine zatrpale poštare

Banjaluka, Sarajevo - Pošiljke pristigle iz Kine zatrpale su magacine domaćih pošta, ali su poštari uspjeli da se izbore sa tim talasom i isporuče poštu na navedene adrese.

U "Poštama Srpske" naveli su da su se sa talasom pošiljki iz Kine suočavali od 25. decembra pa sve do 7. januara i bili bukvalno zatrpani.

- Vreće pošiljaka su nam prosljeđivale "BH Pošte" koje su nadležne za prijem međunarodnih pošiljaka. Poštari su, uprkos praznicima, uspjeli da na vrijeme dostave sve pakete. Ukoliko i u idućim danima dobijemo nove pošiljke iz Kine naši radnici će odgovoriti tom zadatku i na vrijeme dostaviti sve pošiljke - poručili su iz "Pošta Srpske".

Naveli su da se slična situacija ponavlja već godinama, jer građani naručuju skoro svake godine u isto vrijeme, odnosno pred novogodišnje praznike, na tone pošiljaka iz Kine i drugih zemalja.

"BH Pošta" u Sarajevu zaprimila je od 4. do 8. januara 11 tona poštanskih pošiljki iz međunarodnog saobraćaja, a najviše ih je pristiglo iz Kine.

- Pošiljke smo zaprimili posredstvom Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Nakon otvaranja poštanskih vreća utvrdili smo da je riječ o velikom broju pošiljaka sa otisnutim poštanskim žigom iz oktobra i novembra prošle godine. Procjenjujemo da je 90 odsto ukupne količine prispjelih pošiljaka sa kašnjenjem u prispjeću u BiH - naveli su u "BH Poštama".

Naglasili su da je evidentno da su pošiljke namijenjene tržištu BiH zadržane u tranzitnim državama ili na aerodromima.

- "BH Pošta" kao odredišni operater ne može uticati na izbor rute transporta poštanskih zaključaka u prispjeću - istakli su u "BH Poštama".

Riječ uglavnom o narudžbama koje su građani naručili putem interneta.

- Uručenje pošiljki organizovano je po standardnim procedurama, a radnici će nastojati da svi kupci dobiju svoje pakete na vrijeme - poručili su iz "BH Pošta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana