Ponuda Mola hrvatskoj vladi

Tanjug
Ponuda Mola hrvatskoj vladi

Zagreb - Mađarska naftna kompanija Mol ponudila je hrvatskoj vladi da otkupi njen udio u Ini.

Ukoliko Zagreb to ne prihvati, Mol će svoj udio prodati nekom drugom, izjavio je potpredsjednik upravnog odbora mađarske kompanije Sandor Čanji.

"Prodaja udjela u Ini nije u interesu Mola koji je, prije svega, zainteresovan za to da Ina posluje na tržišnim osnovama. Ali, ako nema drugog rješenja, željeli bismo da budemo pošteni", rekao je Čanji u intervjuu za mađarsko izdanje magazina Forbs, a prenosi hrvatski Poslovni dnevnik.

"Znamo da je to ključna kompanija za Hrvatsku, dio njenog nacionalnog identiteta, i zato smo hrvatskoj državi ponudili otkup. To bi bilo u interesu obije strane", objašnjava Čanji, koji je ujedno i predsjednik uprave i izvršni direktor mađarske OTP banke.

Prema njegovim riječima, ukoliko hrvatska vlada ne bude mogla, ili ne bude željela da ovu ponudu prihvati, Mol će tražiti druge prilike za ulaganja, ali ne u regionu.

Analitičari banke HSBC ocijenjuju da to pitanje vjerovatno neće biti rješeno ove godine, a možda ni u prvom tromjesečju 2014, budući da bi pregovori s hrvatskom vladom mogli trajati nedjeljama, ili čak mjesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana