Poljska firma seli dio proizvodnje u Banjaluku

S. A.-V. P.
Poljska firma seli dio proizvodnje u Banjaluku

Banjaluka - Predstavnici tekstilnog preduzeća "Kris lajn" iz Poljske zainteresovani su da dio proizvodnje presele u Banjaluku, a konačnu odluku donijeće u narednih deset dana.

Vlasnik "Kris lajna" Marzena Pudlovska kazala je da planiraju da dio proizvodnje presele u BiH, a da je jedna od potencijalnih lokacija Banjaluka.

- Razgovarali smo o mogućnostima iznajmljivanja prostora za pokretanje proizvodnje. Kasnije bismo možda mogli razmišljati o kupovini, ali o tome bismo nešto konkretnije mogli reći tek iduće godine - kazala je Pudlovska.

Preduzeće "Kris lajn" već 23 godine se bavi proizvodnjom ženskog veša. Imaju oko 200 zaposlenih, a proizvode najviše izvoze u Njemačku, Rusiju, SAD i Grčku.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je nakon sastanka sa vlasnikom poljske firme da su predočili sve ono što grad nudi kao najveći centar u regiji.

- Ukoliko odluče da u našem gradu pokrenu proizvodnju u prvoj fazi bi bilo zaposleno od 50 do 70 ljudi. Kasnije bi, prema planovima razvoja firme, išli na dodatna ulaganja i zapošljavanje - rekao je Gavranović.

On je dodao da ovo preduzeće traži prostor do 500 metara kvadratnih, a jedna od ponuđenih lokacija nalazi se u budućoj poslovnoj zoni u Ramićima.

Predsjednik Područne privredne komore regije Banjaluka Goran Račić rekao je da Banjaluka i RS u tekstilnoj industriji nude najpovoljnije uslove u regionu.

- Potencijalnim investitorima smo objasnili da je trošak radne snage u Srpskoj u tekstilnoj industriji u odnosu na druge grane niži za 80 evra ukoliko se uzme u obzir prosječna plata od 250 evra - rekao je Račić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana