Policija uvela radnike u objekat Medicinske elektronike

Vedrana Kulaga
Policija uvela radnike u objekat Medicinske elektronike

BANjA LUKA - Radnici Dijagnostičkog centra, uz pomoć sudske policije i pripadnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka ušli su juče, poslije 18 dana, u objekat "C" "Medicinske elektronike", potvrdila je "Glasu Srpske" predsjednik Sindikalne organizacije ovog centra Tatjana Kurbalija.

Ona je rekla da je radnicima Dijagnostičkog centra konačno dopušteno da uđu u prostorije "Medicinske elektronike" i da nastave da obavljaju zdravstvenu djelatnost.

- U tri ambulante Dijagnostičkog centra zdravstvena djelatnost se odvija normalno, a u ambulantama za stomatologiju i mamografiju pomjerana je i iznošena oprema, tako da se nastavak zdravstvene djelatnosti u njima očekuje početkom iduće sedmice - istakla je Kurbalija i dodala da pacijenti od juče mogu da dolaze u Dijagnostički centar.

Kurbalija je istakla da radnici ostaju pri zahtjevima za reviziju privatizacije "Medicinske elektronike" kao i za utvrđivanje odgovornosti pojedinaca koji su doveli do problema.

Privremeni stečajni upravnik u preduzeću "Medicinska elektronika" Lazo Tomić rekao je Srni da je, u skladu sa Zakonom o izvršnom postupku, u prisustvu izvršnog sudije i policije otvoren objekat Dijagnostičkog centra čime je radnicima dozvoljen pristup na njihova radna mjesta.

- Veći dio opreme je pomjeren i nalazi se u hodnicima objekta, predstoji nam primopredaja između izvršnog sudije i odgovornih lica u objektu - precizirao je Tomić i najavio formiranje komisije koja će obaviti popis opreme, poslije čega će biti utvrđeno da li je nešto izuzeto iz objekta.

- Eksperti treba da utvrde stvarno zatečeno stanje, poslije čega će se znati da li će neko odgovarati za dio medicinske opreme koji je oštećen - rekao je Tomić.

Uprava "Medicinske elektronike" odbijala je da postupi u skladu sa rješenjem Osnovnog suda Banja Luka od prošle sedmice, kojim je naloženo da se omogući nesmetan ulazak radnicima Dijagnostičkog centra u poslovne prostorije objekta "C".

Uprava

U upravi "Medicinske elektronike" juče je "Glasu Srpske" rečeno da je direktor na sastanku i da se obratimo članu Upravnog odbora preduzeća Borislavu Bijeliću koji je, kako su kazali, zadužen za informisanje javnosti u vezi sa dešavanjima u "Medicinskoj elektronici". I poslije brojnih poziva, juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa Bijelićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana