Pokrenut prethodni stečajni postupak u Medicinskoj elektronici

V. K.
Pokrenut prethodni stečajni postupak u Medicinskoj elektronici

BANjA LUKA - Osnovni sud u Banjoj Luci donio je u petak rješenje o otvaranju prethodnog stečajnog postupka po zahtjevu grupe radnika "Medicinske elektronike", a za privremenog stečajnog upravnika preduzeća "Medicinska elektronika" imenovan je Lazo Tomić, javila je Srna.

Rješenjem, koje je potpisao stečajni sudija Nedeljko Milijević, javlja Srna, određena je privremena mjera kojom se zabranjuje stečajnom dužniku, odnosno preduzeću "Medicinska elektronika" da bez saglasnosti privremenog stečajnog upravnika raspolaže pokretnom i nepokretnom imovinom, novčanim sredstvima i pravima stečajnog dužnika.

Izrečena je i mjera zabrane pojedinačnih prinudnih izvršenja pokrenutih protiv stečajnog dužnika i privremeno ih obustavio, te naložio Privrednom registru, Zemljišno-knjižnom odjeljenju suda i banjolučkoj Područnoj jedinici Uprave za imovinsko-pravne i geodetske poslove da uknjiže rješenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka u zemljišnim knjigama i katastru.

Osnovni sud Banja Luka, piše Srna, donio je i rješenje o privremenoj mjeri obezbjeđenja kojom se nalaže protivniku predlagača, "Medicinskoj elektronici", da odmah po prijemu ovog rješenja omogući nesmetan ulazak radnicima predlagača u poslovne prostorije objekta "C".

- Ako protivnik predlagača ne postupi po rješenju odmah, a najkasnije istoga dana po njegovom prijemu, nalaže se izvršnom organu suda da otvori ulazne i ostale prostorije objekta, obezbijedi radnicima pristup kompletnoj opremi, dokumentaciji i ličnim stvarima i obavljanje registrovane djelatnosti - navedeno je iz Suda, prenijela je Srna.

Radnici "Medicinske elektronike" podnijeli su Osnovnom sudu Banja Luka, 29. januara prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad ovim preduzećem, zbog toga što im stečajni dužnik nije isplatio potraživanja iz radnog odnosa, kao i zbog blokade računa stečajnog dužnika više od 24 mjeseca, podsjeća Srna. Menadžment Dijagnostičkog centra Banja Luka nije iselio opremu iz objekta "C" do 30. januara, što je bio obavezan da učini prema Sporazumu o raskidu ugovora o zakupu prostorija i opreme sa "Medicinskom elektronikom".

Uprava

Zdravstveni radnici i doktori ni u petak nisu mogli da uđu u prostorije Centra. U upravi "Medicinske elektronike" do zaključenja ovog broja "Glasu Srpske" nisu odgovorili na pitanja da li su upoznati sa odlukom suda, ni kada će radnicima Dijagnostičkog centra dozvoliti ulaz u prostorije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana