Pojeftinjuju pozivi u fiksnoj telefoniji

Milijana Latinović
Pojeftinjuju pozivi u fiksnoj telefoniji

Banjaluka - "Telekom Srpske" od 1. januara iduće godine uvodi jedinstvenu cijenu za fiksnu telefoniju prema kojoj će pozivi prema drugim fiksnim mrežama u BiH biti jeftiniji.

Iz Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH saopštili su da će jedinstvena cijena za pozive prema fiksnim mrežama iznositi 0,04 marke po minuti bez PDV-a za korisnike "Telekoma Srpske".

- Za korisnike osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže "Telekoma Srpske" je ostala ista, dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 23,08 odsto - saopšteno je iz RAK-a.

Osim za "Telekom Srpske", RAK je dao saglasnost i za nove cjenovnike "BH telekoma", te "Hrvatskih telekomunikacija", koji takođe stupaju na snagu 1. januara.

"BH telekom" uvodi jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u BiH u iznosu od 0,042 KM po minuti bez PDV-a.

- Za korisnike osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže "BH telekoma" je povećana za 27,27 odsto dok je cijena poziva prema drugim fiksnim mrežama u BiH snižena za 19,23 odsto - saopštili su iz RAK-a.

Dodaju da je ova kompanija ukinula popust na cijene poziva  unutar fiksne mreže u periodu slabog saobraćaja, odnosno radnim danom od 19 do sedam časova, a nedjeljom i u dane državnih praznika od nula do 24 časa. 

Najvišu cijenu razgovora plaćaće korisnici "Hrvatskih telekomunikacija" koji uvode jedinstvenu cijenu za pozive prema fiksnim mrežama u iznosu od 0,048 KM po minuti bez PDV-a.

- Za korisnike osnovnog tarifnog paketa, cijena poziva unutar fiksne mreže "Hrvatskih telekomunikacija" je povećana za 37,14 odsto, dok je cijena poziva prema drugima unutar fiksne mreže ostala nepromijenjena - saopšteno je iz RAK-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana