Podnio sam tužbu protiv Mitrovića

Milka Milunović
Podnio sam tužbu protiv Mitrovića

BANjA LUKA - Vlasnik 54 odsto akcija u preduzeću "Betonski proizvodi" Banja Luka Jovan Vidović kaže da je podnio tužbu protiv drugog akcionara Steve Mitrovića zbog iznošenja neistina u medijima o privatizaciji u ovom preduzeću.

Vidović osporava akcijski udio Steve Mitrovića u "Betonskim proizvodima" i tvrdi da on nema 46, nego da raspolaže sa tek 27 odsto kapitala u ovom preduzeću.

- Mitrović i ja smo se nagodili da on meni ustupi svoje akcije za 800.000 maraka. Poslije nekoliko dana Mitrović  je od mene  putem telefona tražio 1.200.000 maraka za svoju udio u preduzeću - tvrdi Vidović.

Stevo Mitrović odbacuje Vidovićeve tvrdnje i kaže da je vlasnički udio od 46 odsto akcija ostvario zajedno sa  grupom akcionara.

- Ne nudim akcije na prodaju, niti mi je to namjera - ističe Mitrović.

Ponavlja da je posebna priča zamjena nekretnina, u kojima je Vidović parcele čija je vrijednost milion maraka zamijenio za ekskluzivni plac u centru grada tržišne vrijednosti oko deset miliona maraka.        

Mitrović je ranije "Glasu Srpske" kazao da je Vidović nezakonito privatizovao većinski paket akcija u ovom preduzeću, te da mu je u tom postupku pomogla bivša uprava preduzeća i nedavno suspendovani službenik IRB-a Dragan Cerovac.

- Cerovac je Vidoviću omogućio nezakonitu dokapitalizaciju preduzeća u vrijednosti od 590.000 maraka. Dokapitalizacija je trebala biti izvršena preko Vidovićeve firme "Audi centar", ali o tome ne postoji pisani trag - tvrdi Mitrović.

Mitrović tvrdi i to da mu je Vidović nudio milion maraka da otkupi njegove akcije, ali da je to odbio. Vidović tada nije želio da komentariše Mitrovićeve tvrdnje.

Dokapitalizacija

Jovan Vidović je naglasio da je u skladu sa zakonskim propisima izvršio dokapitalizaciju preduzeća u vrijednosti od 590.000 maraka. Mitrović tvrdi da je dokapitalizacija trebala biti izvršena preko Vidovićeve firme "Audi centar", ali da o tome ne postoji nikakav pisani trag.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana