Podijeljeno tržište veliki problem BiH

Glas Srpske
Podijeljeno tržište veliki problem BiH

SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko ocijenio je u petak na Jahorini da je podijeljeno tržište u BiH direktno odgovorno za nezaposlenost i skandalozno rašireno siromaštvo.

- Nedostatak napretka u stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora u BiH veliki je "krivac" za katastrofalan pad BiH na međunarodnim ekonomskim ljestvicama - rekao je Incko na sesiji "Parlament za Evropu", na kojoj je razgovarano o stvaranju jedinstvenog ekonomskog prostora u BiH u kontekstu evropskih integracija, prenijela je Srna.

Incko je ukazao na nepovoljne uslove za poslovanje u BiH, posebno za strane investitore, navodeći da se BiH u ovoj oblasti nalazi pri dnu ljestvice evropskih i svjetskih zemalja, ali da je važno da u tome ne zaostaje puno za zemljama u regionu, odnosno da drži korak sa susjedima.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević rekao je da je ovaj skup prilika da se sagleda pozicija BiH u evroatlantskim integracijama, posebno kada je riječ o ispunjavanju obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Zirojević je ukazao i na značaj usvajanja zakona o malim i srednjim preduzećima, navodeći da se u ovu kategoriju svrstava 95 odsto privrednih subjekata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana