Pod istragom dva telekom operatera

Glas Srpske
Pod istragom dva telekom operatera

BANjA LUKA - Konkurencijski savjet BiH na sjednici održanoj u utorak u Sarajevu usvojio je zaključak o pokretanju postupka protiv kompanija "Telekom Srpske" i "BH Telekom".

U saopštenju iz Savjeta nije pojašnjeno šta je povod i zbog čega je donesena takva odluka.

Portal Capital.ba, objavio je da je Konkurencijski savjet BiH pokrenuo postupak protiv ova dva telekom operatera zbog sumnje u postojanje zabranjenog sporazuma i zloupotrebe dominantnog položaja, što je kažnjivo po Zakonu o konkurenciji BiH, a na zahtjev alternativnog operatera fiksne telefonije.

Capital.ba piše da firma za informatički inženjering i usluge "Akt.online" iz Sarajeva u svom zahtjevu navodi da su "BH Telekom" i "Telekom RS", po Zakonu o komunikacijama BiH i Pravilniku RAK-a, kao javni operateri dužni da ponude drugim operaterima, uključujući i podnosioca zahtjeva, priključak na infrastrukturu (tzv. interkonekcija), ali da njihov zahtjev za priključenje pomenuti operateri nisu prihvatili.

U kompaniji "Telekom Srpske" juče su rekli da nisu dobili odluku Konkurencijskog savjeta, te da će se javnosti povodom ove odluke obratiti danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana