Počeo sajam AGROS 2008

Glas Srpske
Počeo sajam AGROS 2008

BANjA LUKA - Predsjednik RS Rajko Kuzmanović izjavio je juče da je Srpska odlučna da poboljša stanje u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije i učini je profitabilnijom, prenosi Srna.

- Održavanje sajmova, na kojima stručnjaci iz različitih oblasti mogu razmijeniti znanja i iskustva, doprinosi ostvarivanju ovih ciljeva - istakao je Kuzmanović, otvarajući u Banjoj Luci 12. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS 2008.

Kuzmanović je naglasio da su usvajanjem Strategije razvoja poljoprivrede do 2015. godine utvrđeni ciljevi dugoročnog razvoja i da je donesen i Plan korišćenja sredstava za razvoj poljoprivrede i sela u ukupnom iznosu od 80 miliona maraka za ovu godinu.

Kuzmanović je naglasio da se na putu evropskih integracija i provođenjem SSP-a očekuje pomoć EU u modernizaciji i strukturisanju poljoprivrede i sektora prehrambene industrije u BiH.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Radivoje Bratić je istakao, da Vlada RS u poređenju sa okolnim zemljama procentualno izdvaja najviše sredstava za razvoj poljoprivrede i sela.

12. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije AGROS 2008 okupio je više od 120 domaćih i stranih izlagača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana