Počeli pregovori sa Svjetskom bankom

M. Č.
Počeli pregovori sa Svjetskom bankom

BANjA LUKA - Predstavnici Vlade Republike Srpske, koje predvodi ministar finansija RS Aleksandar Džombić, i predstavnici Investiciono-razvojne banke RS učestvuju na pregovorima sa predstavnicima Svjetske banke o predloženom zajmu u iznosu od 70 miliona američkih dolara za Projekat podrške finansiranju malih i srednjih preduzeća.

Pregovori su počeli juče u centralnoj zgradi Svjetske banke u Vašingtonu, saopšteno je iz Ministarstva finansija RS. Iz Ministarstva navode da je razvojni cilj predloženog projekta jačanje dostupnosti finansiranja za mala i srednja preduzeća u RS i BiH u kontekstu globalne finansijske krize, a primarni korisnici projekta bila bi mala i srednja preduzeća u BiH koja doprinose rastu regionalne privrede i izvoza.

Kao dio pregovora očekuje se i razmatranje pravne dokumentacije, uključujući aspekte uslova pod kojim bi trebalo da se odobri zajam, institucionalnih aranžmana, finansijskog upravljanja, isplata, nabavki i zaštitnih mehanizama. Na pregovorima će se utvrditi tačan iznos sredstava za RS, koja će se realizovati preko Investiciono-razvojne banke.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana