Počele pripreme za proizvodnju u Drvnoj industriji Vlasenica

Zoran Jovanović
Počele pripreme za proizvodnju u Drvnoj industriji Vlasenica

VLASENICA - U Novoformiranom preduzeću za preradu drveta i proizvodnju namještaja Drvna industrija Vlasenica (DIV) juče su počeli pripremni radovi za početak proizvodnje.

Zvanični početak proizvodnje očekuje se 22. septembra.
Na kraju stečajnog postupka Fabriku stilskog namještaja "10. avgust"' u Vlasenici krajem jula ove godine je za 3,2 miliona maraka kupila Vlada RS i formirala novo preduzeće DIV.

Namjera Vlade je, prema riječima v.d. direktora DIV-a Mladena Popovića, da obnovi proizvodnju i zaposli najmanje 150 radnika u sačuvanim pogonima nekad najvećeg izvoznika u vlaseničkoj opštini.

- Na poslovima pripreme za obnovu proizvodnje angažovano je oko četrdeset nekadašnjih radnika "10. avgusta". U toku je registracija novog preduzeća DIV. U narednih mjesec dana broj zaposlenih će porasti na 150. Za pripremu pogona za proizvodnju Vlada RS, kao vlasnik i osnivač Drvne industrije Vlasenica izdvojila je milion maraka i donijela odluku da u ovu fabriku u početku proizvodnje investira 3,5 miliona maraka - rekao je Popović.

Naglasio je da očekuje da će obnovljena fabrika ubrzo povratiti svoj nekadašnji renome.

- Nadam se da ćemo uz stručnu radnu snagu, i efikasnu komercijalu, obezbijediti mjesto na tržištu, kako u BiH, tako i u zemljama u koje je nekada ova fabrika izvozila skoro 90 odsto svojih proizvoda - naglasio je Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana