Poboljšati regionalnu saradnju RS

Glas Srpske
Poboljšati regionalnu saradnju RS

BANjA LUKA - Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS u saradnji sa drugim ministarstvima uputiće uskoro Vladi RS na razmatranje i odlučivanje prijedlog aktivnosti i mjera usmjerenih na poboljšanje regionalne saradnje, za čije će sprovođenje biti odgovorna predstavništva RS u inostranstvu, kazala je juče ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS Jasna Brkić, prenijela je Srna.

Ona je rekla da predstavništva, zajedno sa Ministarstvom, podržavaju i promovišu zajedničke nastupe privrednika na regionalnim sajmovima, poslovnim forumima i drugim događajima.

Fokus rada predstavništava RS u inostranstvu, objašnjava Brkićeva, jeste razvoj institucionalne saradnje sa regijama u zemljama gdje djeluju i identifikacija partnera za učešće u regionalnim projektima, te promocija prirodnih i privrednih potencijala RS radi privlačenja stranih investicija.

Brkićeva je navela da će Ministarstvo i u narednom periodu u saradnji sa predstavništvima pružati informativno-savjetodavnu i finansijsku podršku zajedničkim nastupima privrednika u sajamskim i drugim aktivnostima.

Aktivna predstavništva RS u inostranstvu nalaze se u Srbiji, Rusiji, Njemačkoj, Belgiji i Izraelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana