Planirana dokapitalizacija Unikredit banke sa 15 miliona KM

Agencije
Planirana dokapitalizacija Unikredit banke sa 15 miliona KM

BANjALUKA - Unikredit banka Austrije ove godine planira dokapitalizaciju Unikredit banke Banjaluka sa 15 miliona KM, saopšteno je danas iz ove banke u Banjaluci, prenose agencije.

- Iako Unikredit banka Banjaluka već ima visoku stopu adekvatnosti kapitala, novo povećanje kapitala će ojačati kapacitet banke za rast i podršku lokalnoj privredi - rekao je direktor Unikredit banke Banjaluka Ivan Vlaho.
On je naglasio da je Unikredit banka u prvom mjesecu ove godine uspješno završila proces dokapitalizacije tako što je privukla 7,5 milijardi evra svježeg kapitala.
- Kada smo u posljednjem kvartalu prošle godine krenuli u proces dokapitalizacije, neki analitičari su taj potez ocjenjivali prehrabrim zbog velikog nepovjerenja na tržištima koje je vladalo u to vrijeme. Pokazalo se da je odluka bila sjajna. Već smo završili ono što tek čeka većinu naših konkurenata. Postali smo jedna od tri najbolje kapitalizirane banke u Evropi, a najbolje kapitalizirana banka u centralnoj i istočnoj Evropi - kaže Vlaho.
Direktor Unikredit banke Banjaluka dodao je da pripadnost Unikreditu olakšava i poslovanje u Republici Srpskoj u mnogim segmentima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana