Petrović: Intenzivirati saradnju među opštinama u regiji

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA- Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović održao je danas sastanak sa načelnicima i predstavnicima opština Lopare, Ugljevik, Šamac, Modriča i Brod s ciljem intenziviranja komunikacije, unapređenja funkcionisanja lokalnih zajednica, razvoja privrede i učestvovanja u projektima prekogranične saradnje, saopšteno je iz Gradske uprave.

Petrović je istakao da je potrebno razmjenjivati pozitivna iskustva i graditi što povoljniji ambijent za nove investicije.

"Regija Semberije, Majevice i Posavine ima veliki potencijal za dovođenje novih investitora, a mi koji predstavljamo lokalne zajednice moramo ostvariti jaču saradnju i da u svakom trenutku znamo koja je to oblast u okviru koje možemo zajednički da nastupimo", rekao je on.

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je da ova opština ima veliko iskustvo u saradnji sa dijasporom.

"Na žalost, sve je više onih koji žive u inostranstvu. Ali, ti ljudi ne žele da zaborave rodni kraj, nego da mu pomognu i ta pozitivna iskustva možemo prenijeti drugim lokalnim zajednicama, kao što možemo nešto i naučiti iz njihovog rada", naveo je Savić.

Prema riječima načelnika Šamca Đorđa Milićevića, izgradnja auto-puta od Bijeljine do Banjaluke omogućiće bolju saobraćajnu povezanost i priliku za osnivanje poslovnih zona.

"Već imamo ideje za iskorištavanje poslovnih i privrednih mogućnosti u zonama koje će se nalaziti blizu budućeg auto-puta, kao i iskustvo prekogranične saradnje sa opštinama u Hrvatskoj", rekao je Milićević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana